Colombia Update 3


Så er det 3 ugers tid siden sidste blog indlæg kom op, siden da har hverdagen ligeså langsomt sneget sig ind på os, og tanken om at vi skal være her 2 måneder endnu, er ret vildt overvældende men mest på den gode måde.
Vi har i de sidste 3 weekender været velsignet med at opleve den colombianske natur, og wauw hvor er det vildt.. Det første vi fik gjort for at se mere end byens mange vægge, var at gå de 2,5 km stejlt op ad til en Katolsk kirke på toppen af et bjerg det ligger op ad byen, eller rettere sagt byen ligger op af den, det er jo den der var her først.. Det var en rigtig flot tur hvor udsigten var fænomenal hele vejen op, og på toppen kom vi til at spise på voldsomt lækker restaurant, som hang på klippe siden.. Og jeg fik mig en Bock Øl med eftersmag af lakrids, hvilket var helt vildt godt, ind til jeg bare meget mere end før havde lyst til Lakrids.


Weekenden efter stod på ridning, påske kirke og museum. Rideturen var så god, det var vores første gang rigtigt ude af Bogota og mere end tiltrængt, vi var 7 afsted og fik hver vores hest, min første hest var lige lovlig brunstig så efter at have nappet et par af de andre heste i røven, og givet mig en mega sej stejling fik jeg alligevel lov til at skifte hest, efterfølgende red vi ud, men Helene og jeg var åbenbart ikke de heldigste den dag, for efter en times tid hvor min nye hest havde redet fantastisk, i galop og det hele, var Helene og hendes ikke venner mere, og Helene faldt af hesten, egentlig en rigtig ubehagelig oplevelse for Helene i at miste kontrol og for mig i at nå at mærke frygten for at det skulle være gået mere galt.. Men Helene var sej, og efter en lille pause kom hun bogstavelig talt op på hesten igen, denne gang på min hest og jeg på hendes.. Vi red i alt i 4-5 timer, og endte med at ride hjem i fuldstændig mørke, hvor man til tider kun kunne stole på at hesten kunne se mere end os.. Det var en fantastisk dag, som helt sikkert skal gentages før vi smutter videre her fra.


Næste dag fik vores letter radbrækkede kroppe op og kom i kirke for at fejre påsken, vi har fundet en rigtig fin international kirke som har åbnet deres arme helt op for os, og efter det besøg, tog vi på det nationelle museum  i Bogota, det var en god oplevelse og vi blev klogere på historien af det land som vi nu engang bor i.

Når vi ikke holder weekend og flygter ud på landet arbejder vi begge, Helene har pga. diverse kommunikations vanskeligheder ikke lavet meget arbejde med Youth With A Mission endnu, til gengæld er hun kommet med i et af kaospilot projekterne, som arbejder med at åbne et bibliotek i et af det mange meget fattige områder i byen, Børnene i byen som ikke alle går skole må ikke være på gaden, fordi det er for farligt, så de  er indenfor hele dagen, og det skal det her bibliotek så prøve at gøre noget ved, ved at skabe en tryg ramme for dem at tage hen i. Helene nyder her at kunne bruge sin viden og evner fra Pædagog studiet.

Jeg er i fuld gang arbejdet med min gruppes klient “Fundacion para la Reconcilacion” på dansk Fundationen for tilgivelse og forsoning, deres arbejde består af at afholde møder med mennesker på den ene alle anden måde har været udsat for noget der har gjort dem til et offer, deres formål med det er at lærer dem tilgivelsens kraft. De mener at alle der laver ofre før det selv var et offer, og derfor er den eneste måde at begynde en helbredelses process i de små ting men også globalt, at begynde at kigge på ofrene og at lærer dem at tilgive hvad ondt der måtte være gjort imod dem. At jage det onde i verden er nødvendigt, men sammenlignet med den slags arbejde de laver, ikke meget mere end brandslukning. Opgaven som vi er stillet er; for det ene at skabe produkter som de kan sælge for at sprede budskabet og for at skabe en bedre økonomi, men den langt mere interessante del er, at de har indgået et sammenarbejde med regeringen som gør at deres metode skal spredes til hele landet, og det vil de gerne have at vi giver et forsøg på hvordan det kan gøres, på den mest effektive og kopiringsbare måde.

Ind til videre har vi lagt en handleplan for tiden vi er her, set deres centre, været til en workshop om tilgivelse hvor vi selv fik lov at prøve den process som de guider folk igennem, og fået en flok design studerende til at gøre arbejdet med at designe produkter igennem 2 ide-generings workshops .. Jeg er leder for projektet og nyder fuldt ud at teste min evner som sådan en, synes faktisk det går ret godt:) ..  Mere info om arbejdet når vi når lidt længere.
I den her weekend var vi 2 dage på landet, hvor vi hjalp med et bytte marked som en af de andre projekt grupper stod for, det var super sejt, og vi nød at trække vejret uden smog, det blev afholdt i det smukkeste område vi endnu har været, og i det sejeste hus, bygget op af en klippe!

Bogota er som konklusion stadigvæk helt vildt vild, og folk er utroligt imødekommende. Men ud over at være spændende så savner vi også Danmark og alle de dejlige mennesker der, og vi misunder foråret som vi fornemmer behandler jer storstilet.. Men som vi så kommer til at savne venner og familie, så opfatter vi også hvor meget vi har vores liv vi sætter pris på, hvor mange dejlige mennesker vi omgås.
Hav det rigtig godt derhjemme..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.