“Have no fear of perfection – you'll never reach it.”

| Igennem tiden

Jeg har igennem mit arbejde med SNAK erfaret, at det er enormt interessant at tage fat i en værdikamp, som er SÅ tæt på som venskaber. Det handler ikke om, hvorvidt vi skal købe ting fra u-lande, eller om der er noget dårligt i vores mad, (selvom det også er spændende områder). Nej, når jeg siger, jeg arbejder med venskab og nære relationer, så vækker det som regel nogle ret store følelser i folk. Både fordi det er lidt tabubelagt at omtale, og fordi det på samme tid er vildt lækkert at få sat ord på. Igennem arbejdet med SNAKs bog, Venskaber, har vi interviewet en del kulturpersoner sammen med en  af deres venner. Jeg har selv kun lavet ét interview, men noget der virkelig slog mig var at de sagde tak til mig for at de måtte få en snak om deres venskab. Det viser for mig, at det her område vi er gået ind i, er nyt og noget som der er brug for.196431_10150447327140497_8102107_n
Gennem mine oplevelser med at tage en så nærtstående værdikamp op, føler jeg også, at jeg har fået et par verbale tæsk i ny og næ. Det er ikke altid lige populært at kaste lys over noget, som er tæt på, og der er kommet fokus på mig som person. Derved finder folk pludselig ud af det helt skøre, nemlig at jeg ikke er perfekt. Jeg er enormt uperfekt.
Jo mere jeg prøver på alt muligt, desto mere bliver det tydeligt, for så fejler jeg jo også ret så tit, og det er faktisk min læring lige for tiden: Folk skal se min sårbarhed, min fejlbarlighed og mine kampe. For så forstår de, at jeg kæmper ligeså meget for mig selv, som jeg gør for dem. Jeg håber virkelig, at flere iværksættere må tage udgangspunkt i de helt nære kampe. At de må stille sig op og stå på mål for det, de tror på, også selvom de ikke er perfekte i det selv. 6691_123361271741_4987128_n
Jeg er far, og vil rigtig gerne være en god en af slagsen, derfor vil jeg kunne kæmpe for at fædre skal være seje, legende og nærværende, selvom jeg ikke altid kommer til at blive den far, og kommer til at svigte mine børn. Jeg vil kæmpe for, at vi taler ordentligt om hinanden, selvom jeg kan bagtale.
Vi bliver aldrig perfekte, så lad folk se det, så ender de med at give dig lov til endnu mere. Eller i hvert fald kan det gøre, at du ikke får så mange hug, når det er du jokker i spinaten. Vi kan meget bedre lide at følge med en personer liv, som vi kan spejle os i, og derfor tror jeg også vores fejlbarlighed skal mere frem i lyset.
 
Har skrevet en sang om netop dette med mit band The Wakers

So keep pushing, loose your pride, fail and then say We are fighters!


Billede øverst – Kerstin Brix
Citat i overskrift – Salvador Sali

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.