Hvorfor klæder vi os ud som helte?

| Igennem tiden

image10
Hen over efteråret delte vi en masse billeder fra vores kontor og andre steder, hvor vi i SNAK-teamet havde superheltemasker og andet helte-grej på, det skabte en del undren ude blandt I, der følger med. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er meget glad for tegneserier fra Marvel, så en grund var bare fan-love.
En anden grund var for at understøtte SNAKs budskab, om at det vigtige i vores relationer er ærlighed og sårbarhed, som kommer frem gennem de gode snakke, Men noget andet mindst ligeså vigtigt i et stærkt venskab er at kunne have det sjovt og dele sine interesser. Så for at vi ikke endte med at udtrykke et entydigt budskab, begyndte vi at tilføje lidt sjov og ballede i vores kommunikation.
487578_10152020300524388_200955660_n

Vil du bare se mig?

Men hvad er det ved de to elementer, der er så vigtigt?
De elementer som jeg i mit liv kalder sårbarhed og ballade.
Jeg blev selv opmærksom på balancen, da en kammerat blev sur på mig over, at jeg havde dobbelt-booket en aftale og forventede, at vi bare kunne mødes alle sammen. Han havde lyst til at se mig. Først blev jeg lidt træt af ham for at være så emsig, men da jeg kom ned til ham, kunne jeg sagtens se den kærlighed, der lå i det. At han faktisk bare havde sagt, at han gerne ville se mig – og kun mig – fordi jeg betyder meget for ham. Jeg tror, der var en 10-øre, der faldt lige der, jeg forstod, at vi nogle gange har brug for at bryde et tomrum, og så sætte tid af til det vigtige i at give ordentlig tid til hinanden og bare lige fokusere på hinanden. Jeg er vildt taknemmelig for den oplevelse, som siden har gjort, at jeg føler mig bedre rustet til at få det gjort selv, og det føles mere og mere naturligt.
1472005_10152104230244388_825665589_n
At glemme at have det sjov
Men i min rejse for at få givet plads til dybden og sårbarheden kunne jeg også mærke, hvordan at jeg kæmpede for at være til stede i det, der bare er sjov og ballade, og der skulle jeg faktisk lige genfinde det fede i at lave noget bare ”fordi”… Heldigvis har jeg et vildt legebarn gemt inden i, som ikke var svært at vække igen.
Jeg er ikke en mester i balancen, og jeg tror ikke, at den kan mestres for så at kopiere den ud til andre venskaber. Den ser forskelig ud, alt efter hvem der er ens ven, og hvem man selv er, men jeg tror, at begge elementer skal være til stede i et venskab, hvis det skal være stærkt og holdbart. I hvert fald hvis vi ønsker det fulde potentiale, hvor vi har venner for at styrke, udfordre og støtte hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.