Jeg vil bare gerne være en god far…

| Igennem tiden


DSCF3556
At være en god far

Som jeg nævnte i introduktionen til mine blogindlæg, vil jeg også give plads til forskellige andre tanker om livet, der ikke handler om møder med mennesker, der har forandret mit liv. Jeg vil også skrive om noget, der fylder en hel masse – Den her gang at jeg er far. Det er det vilde! Selvom jeg er en ung far, havde jeg troet, at det skulle ske endnu tidligere, det er noget, jeg har set frem til siden en ung alder, der skulle dog komme forskellige bump på livets vej, før det blev til noget, men når jeg nu står, hvor jeg gør, i mit liv med en dejlig datter og et ægteskab, hvor jeg og min kone Helene har fået set verden og hinanden, bare os to, så er meget tilfreds med, at det blev nu.

Min rolle som far?
I min glæde over at skulle blive far har jeg også tænkt meget over, hvad jeg vil som far – hvilke værdier jeg vil bringe med, og hvordan jeg i dagligdagen gerne vil være. 
Jeg er velsignet med en stor familie, og både min kone og jeg er efternølere, der har 13 nevøer og niecer tilsammen. 
DSCF3204
Derfor har vi begge også tilbragt meget tid med børn og dermed også forældre, og det har vi lært en hel masse af, både det man bliver inspireret til at gøre selv,og det man vil finde sin egen måde at gøre på. Der er ikke en gylden vej at gå som far, men noget jeg er kommet frem til ved at observere i så lang tid er dog, at jeg vil være på forkant med, hvordan jeg vil forholde mig til specifikke ting, som jeg personligt mener, kan være skelsættende. For på den mådekan vi komme tingene i forkøbet i stedet for at skulle kigge tilbage og tænke ”øv! Det skulle vi lige have tænkt over”. 
Der er de umiddelbare ting som fjernsyn, iPad, slik og oplevelser. Men noget jeg i mine snakke med venner er blevet opmærksom på, er også mit eget fokus på at tænke i udrustning, og hvor den tanke oprinder fra – kommer den fra et økonomisk perspektiv, hvor jeg forsøger at optimere mit barns muligheder for at være kompetencedygtig i et konkurrencepræget samfund, eller udfører jeg min pligt ved at sørge for hendes overlevelse, eller er min rolle bare at elske og at se til?
Måske lidt at det hele. Jeg forsøger at definere for mig selv, hvad det er, jeg skal for at være en god far, ikke en perfekt far, der passer ind i samfundsnormen, eller som død og pine tager sin øremærkede barsel. Men i stedet vil jeg være en god far ud fra de evner og passioner, jeg har.
Det er vel forhåbentlig det, vi som fædre alle ønsker, det er bare meget forskeligt, hvad vi evner, og det er også meget lidt vi snakker om det, vi snakker om værdier, men sjældent handlinger, og måske er det også der, vi skal have debatten hen, derhen hvor vi deler det, vi gør for vores børn ud at et brændende ønske om at være gode fædre, fordi jeg tror, at det netop er ved at italesætte det, vi kan inspirere hinanden – og måske endda ved at fokusere på det blive endnu bedre til det.
Hvad jeg prøver at gøre
Jeg oplevede selv at min kammerat Johannes delte nogle ting fra sin tid med sin datter, som jeg fik lyst til at gøre, såsom at have hende sovende på mit bryst de første uger, det var det mest fantastiske jeg nogensinde havde oplevet.
Noget af det, som jeg oplever, der er vildt fedt at gøre, er, allerede nu er at invitere min datter med i lege og universer, som jeg selv synes er fede, hendes yndlingsbamse er Spider-Man, og sammen med Hulk og Captain America har vi gang i nogle vildt sjove lege. Det er måske lige lovlig tidligt til, at det kan gøre en forskel (Host! Manipulation!), men jeg kan virkelig se på mine nevøer og niecer, hvor meget det gør, at de ser en voksen, der rent faktisk synes, at det, der leges med, er fedt, det inspirer deres leg – så’n som jeg oplever det.
DSCF1715
Jeg elsker at danse med min datter, slås med hende, bygge DUPLO-tårne og meget andet, men hvis ikke det var, fordi jeg havde hørt fra andre om det og selv set og oplevet det, ville jeg nok have været mere bange for, at hun ville gå i stykker, og derfor tror jeg det er så vigtigt at vi fædre får/tager rum og tid til at dele de ting, vi går og har gang i med vores børn, og nogen gange endda også åbner posen for værdierne bag. Det tror jeg kan være med til at frigøre og styrke fædre endnu mere.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.