Højskole

Foredrag om venskab og ensomhed

ENSOMHED ER NOGET SKAL VI TALE OM, DET GODE VENSKAB NOGET VI SKAL FORSTÅ.

Får jeg mon nogle venner med herfra?

Tiden på højskole er for mange en særlig tid. Det kan også være en rigtig svær tid, særligt når det kommer til at lykkes socialt. Hvis man ikke føler sig som en del af fællesskabet, kan det være enormt hårdt, for vi har hver især brug for at høre til. I mine foredrag giver jeg disse følelser plads og hjælper med at sætte ord på dem.

Som dronningen sagde i sin nytårstale, så er ensomhed noget vi skal tale om, uanset hvordan den ser ud.

Min egen ungdom havde jeg fået mange nye venner, men pludselig blev jeg i tvivl om, hvem af dem, der egentlig var kommet tæt på mig og omvendt. Det fulgte mig en del år, indtil jeg lærte at sætte ord på det og ændre mine venskaber til at give mig den nærhed, jeg længtes efter.

Ensomhed er en følelse, der ikke kan puttes ét label på, men vi kan tale om den, så den ikke bliver et tabu. Samtidig kan vi forsøge at forstå, hvordan vi skaber relationer,

der kan modvirke at ensomheden slår rod i vores liv.

“Frederik tager i sine foredrag fat i de eksistentielle ting i tilværelsen, som vi alle er stillet overfor. Venskaber og ensomheden omfavner han nænsomt og livsklogt, så eleverne efterlades både forandret og forundret samt en hel del klogere på sig selv og ikke mindst hinanden.”
Søren Møllgaard Kristensen
Forstander Egmont Højskole

Online forerdrag og samtalecafe under corona

Under Corona, har jeg fået lov til at holde mere end 50 online foredrag. Det har efterhånden rustet mig til at have et godt greb om opgaven. Jeg har udviklet et nogle forkskellige foredrag som er særligt gode til det online format. Desuden har jeg udviklet et samtalespil, som kan bruges via en PDF, som giver et menneskeligt og nært møde mellem eleverne.

Om end det “levende ord” er under pres i denne tid, synes jeg at formattet også kan noget, på denne måde.

"Journaliststuderende kan være et kritisk publikum, men Frederik havde dem i sin hule hånd. Han mestrer at tale i øjenhøjde med sit publikum og kombinerer sin store indsigt og faglighed med egne erfaringer. Jeg kan varmt anbefale ham til andre, der vil sætte fællesskab og ensomhed på dagsordenen.”
Joan Husted

Studievejleder og lektor, DMJX, Journalistik

Den god samtale i hverdagen - Foredrag og samtaleworkshop

Den gode samtale styrker relationen mellem mennesker, og det er en af de mest værdiskabende faktorer for os. Foredraget lærer dig, hvordan du kan få mange flere af de gode snakke.

Den gode samtale er med til at styrke relationen mellem mennesker, og det er en af de mest betydningsfulde faktorer, der kommer til at skabe værdi for os som mennesker. Vi har nemlig en tendens til ikke at praktisere den gode samtale. Vi taler sammen, men kommer ikke i dybden, ikke ind til det der betyder noget. Det efterlader mange med en følelse af ensomhed, fordi der er ”rod” i ens relationer. Dette foredrag giver en praktisk og tilgængelig tilgang til den gode samtale i hverdagen.

Efter foredraget er der mulighed for at få en samtaleworkshop, hvor mine spil fra SNAK bliver taget i brug. 

Workshop for elevgruppe

Jeg har gennem årene afholdt mange små kurser for mindre elevgrupper, om bålmad, meningen med livet, iværksætteri, formidling, video og meget andet. 

Jeg laver forløbet alt efter behov, og det kan vare op til 3 timer. 

Priser og kontakt

Prisen for foredrag er 5000 kr. + transport

Prisen for elevworkshops er 3000 kr. 

Men prisen er kun gældende, hvis det bliver lagt samme dag som et foredrag for hele skolen.

Ved begge foredrag tilbyder at jeg bliver nogle timer, hvor folk kan prøve kræfter med mine samtalespil fra SNAK. 

Online foredrag er billigere, og alt efter omfang, finder vi en fair pris sammen.  

Comments are closed.