Hvordan skaber man meningsfulde relationer og stærke fællesskaber?

Frederiks foredrag til gymnasieelever bringer temaerne venskab, ensomhed, fællesskab og samtale i spil. Det er et personligt og inddragende foredrag, der giver forståelse af, hvad ensomhed er, og hvordan den skal lyttes til, hvis den ikke skal slå rod. Det giver eleverne et sprog for, hvordan de får skabt dybe og gode venskaber og det giver praktiske og tilgængelige tilgange til den gode samtale i hverdagen.  

Frederik fortæller bl.a. om egne erfaringer med at skabe venskaber og om de ønsker og forventninger, vi kan have til os selv og vores venskaber, som kan ende ud i en stor ensomhedsfølelse.  

Frederik giver eleverne værktøjer og gode råd til at skabe meningsfulde relationer og gode samtaler. Gode samtaler er nøglen til at styrke forholdet mellem mennesker og skabe værdi i vores liv.

Foredraget struktur

Frederik tager altid hensyn til den enkelte skole, begivenhed og publikums alder. Foredragets varighed er som udgangspunkt 1,5 time med en halv times brug af samtalekort fra Frederiks virksomhed SNAK. Samtalekortene vil indgå som et relevant praktisk udgangspunkt for en snak om “den gode samtale”.

FOREDRAG

VENSKAB OG ENSOMHED

Det er i ungdomsårene, at vi danner mange nye relationer og har mange tanker omkring hvem vi er og hvor vi “hører hjemme”.  Med Frederiks foredrag, gymnasieelever giver han praktiske og nærværende tilgange til den gode samtale i hverdagen. Den gode samtale styrker relationen mellem mennesker, og det er en af de mest værdiskabende faktorer for os.

At være ensom og at forholde sig til venskaber, fylder meget i årene på f.eks. gymnasiet og Frederik giver derfor et personligt og inddragende foredrag, hvor eleverne får et sprog for, hvordan de skaber dybe og gode venner. 

Få et tilbud

STYRK KLASSEFÆLLESKABET: WORKSHOP FOR LÆRERE

Workshoppen giver lærerstaben en bedre forståelse for, hvordan de kan styrke fællesskabet i klasserne samt skolen og dermed at bekæmpe følelsen af ensomhed. De får redskaber til at give eleverne et sted at høre til og føle sig set. Workshoppen leveres i et tilgængeligt sprog, hvor teoretisk forståelse levende formidles og giver en praktisk tilgang til at skabe det gode fællesskab. Der gives også råd til samtalen med den unge.

Kontakt Frederik og få et tilbud

FORÆLDREARRANGEMENT

Elevernes største læremestre i at begå sig socialt er ofte forældrene. Derfor er det også interessant og givende, at give unge og deres forældre en fælles oplevelse og reference, når det kommer til at forstå ensomhed og venskab.

Få et tilbud

  • "Frederik er meget nærværende i klasselokalet, og hans oplæg og spil rammer direkte ned i elevernes skolehverdag, hvor relationer og venskaber er omdrejningspunktet for en god og sund trivsel. Vi har brugt Frederik i forbindelse med, at eleverne nu er tilbage i klasselokalerne på skolen efter Covid19-nedlukningen, hvor vi har haft et behov for at sætte det gode venskab på dagsordenen - et venskab, hvor vi både ser og hjælper hinanden. Frederik er en dygtig formidler, og han er skarp til at udfordre eleverne."

    Morten Adler Tommerup, Vicerektor Aarhus Business College
  • "Han mestrer at tale i øjenhøjde med sit publikum og kombinerer sin store indsigt og faglighed med egne erfaringer. Jeg kan varmt anbefale ham til andre, der vil sætte fællesskab og ensomhed på dagsordenen.”

    Joan Husted, Studievejleder og lektor, DMJX, Journalistik
1 Fra 2

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.