Et foredrag om venskaber, ensomhed og fællesskaber
Tiden på højskole er for de fleste en helt særlig tid. En tid hvor alle gerne vil lykkes socialt. Får jeg mon nogle venner med herfra? Hvis man ikke føler sig som en del af fællesskabet, kan det være enormt hårdt, for vi har hver især brug for at høre til. Som Dronningen sagde i sin nytårstale, så er ensomhed noget vi skal tale om, uanset hvordan den ser ud.
Frederiks fortæller personligt om sin egen ungdom, hvor mange nye venner kom til, og hvordan han oplevede en tvivl om, hvem af dem, der egentlig var kommet tæt på og omvendt. Det fulgte ham i mange år, indtil han lærte at sætte ord på det, og ændre sine venskaber til at give ham den nærhed, han længtes efter.
Foredraget struktur
Frederik har stor erfaring med højskoler, og tager altid hensyn til den enkelte højskole, begivenhed og elevgruppe. Foredragets varighed er som udgangspunkt 1,5 time med en halv times brug af samtalekort fra Frederiks virksomhed SNAK.

FOREDRAG
VENSKAB OG ENSOMHED
I foredraget bliver højskoleeleverne ført ind i emnerne ensomhed og venskaber. At være ensom og at forholde sig til venskaber, fylder meget især i på højskolen og Frederik giver derfor et personligt og inddragende foredrag, hvor eleverne får et sprog for, hvordan de skaber dybe og gode venner. Foredraget er let forståeligt og humoristisk trods de lidt tunge emner.
Elevernes respons er til at føle på, de glædes over at få et sprog noget der fylder så meget i deres hverdag.
Udtalelser
-
Eva Terp Hansen – NordjyllandsIdrætshøjskole
Med sit exceptionelle nærvær, tryllebinder Frederik højskoleeleverne på en måde, som er bemærkelsesværdig.
-
Mads Rykind Eriksen - Rødding Højskole
"Således går eleverne altid fra
Frederiks oplæg med stort
udbytte, der direkte omsættes
i den efterfølgende dagligdag
med en større opmærksomhed på hinanden”. -
Janni Kjeldager Østergaard - Rønde Højskole
Efter foredraget spillede eleverne SNAK, som satte gang i en masse gode samtaler. Faktisk så gode, at det var svært at få dem til at stoppe igen. Frederiks foredrag var inddragende og oplysende.

DEN GODE SAMTALE
Frederik holder et sjovt og lærerigt foredrag, om hvordan vi kan blive bedre til at være opmærksomme på de samtaler vi går og har i livet. Med fem simple råd, bliver der sat en øvebane op, der er til at forstå. Efter foredraget er det oplagt at bruge samtalekortene Frederik har lavet med SNAK, for at skabe praksis og erfaring, med det der lige et blevet talt om.


















