Et foredrag om venskaber, ensomhed og fællesskaber

Tiden på højskole er for de fleste en helt særlig tid. En tid hvor alle gerne vil lykkes socialt. Får jeg mon nogle venner med herfra? Hvis man ikke føler sig som en del af fællesskabet, kan det være enormt hårdt, for vi har hver især brug for at høre til. Som Dronningen sagde i sin nytårstale, så er ensomhed noget vi skal tale om, uanset hvordan den ser ud. 

Frederiks fortæller personligt om sin egen ungdom, hvor mange nye venner kom til, og hvordan han oplevede en tvivl om, hvem af dem, der egentlig var kommet tæt på og omvendt. Det fulgte ham i mange år, indtil han lærte at sætte ord på det, og ændre sine venskaber til at give ham den nærhed, han længtes efter. 

Foredraget struktur

Frederik har stor erfaring med højskoler, og tager altid hensyn til den enkelte højskole, begivenhed og elevgruppe. Foredragets varighed er som udgangspunkt 1,5 time med en halv times brug af samtalekort fra Frederiks virksomhed SNAK.

FOREDRAG

VENSKAB OG ENSOMHED

I foredraget bliver højskoleeleverne ført ind i emnerne ensomhed og venskaber. At være ensom og at forholde sig til venskaber, fylder meget især i på højskolen og Frederik giver derfor et personligt og inddragende foredrag, hvor eleverne får et sprog for, hvordan de skaber dybe og gode venner. Foredraget er let forståeligt og humoristisk trods de lidt tunge emner.
Elevernes respons er til at føle på, de glædes over at få et sprog noget der fylder så meget i deres hverdag.

Få et tilbud

Udtalelser

DEN GODE SAMTALE

Frederik holder et sjovt og lærerigt foredrag, om hvordan vi kan blive bedre til at være opmærksomme på de samtaler vi går og har i livet. Med fem simple råd, bliver der sat en øvebane op, der er til at forstå. Efter foredraget er det oplagt at bruge samtalekortene Frederik har lavet med SNAK, for at skabe praksis og erfaring, med det der lige et blevet talt om.

Kontakt Frederik og få et tilbud

  • Frederik tager i sine foredrag fat i de eksistentielle ting i tilværelsen, som vi alle er stillet overfor. Venskaber, den gode samtale og ensomheden omfavner han nænsomt og livsklogt, så eleverne efterlades både forandret og forundret samt en hel del klogere på sig selv og ikke mindst hinanden. Jeg kan kunne give Frederik og hans foredrag de allerbedste anbefalinger.

    Tobias Bang, Idrætshøjskolen i Sønderborg.
  • Vi har haft stor glæde af flere foredrag med Frederik. Han formår at ramme eleverne i øjenhøjde, så de får lyst til at reflektere over hvordan de lever deres liv, og hvordan de er sammen med deres nærmeste.

    Søren Mølgaard Kristensen – Forstander Egmont Højskolen 
1 Fra 2

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.