Får jeg mon nogle venner med herfra?

Tiden på efterskole er for de fleste en helt særlig tid. Det kan også være en rigtig svær tid, særligt når det kommer til at lykkes socialt. Får jeg mon nogle venner med herfra? Hvis man ikke føler sig som en del af fællesskabet, kan det være enormt hårdt, for vi har hver især brug for at høre til. Som Dronningen sagde i sin nytårstale, så er ensomhed noget vi skal tale om, uanset hvordan den ser ud. 

Frederiks fortæller personligt om hvordan han oplevede, da han kom hjem fra en god tid på efterskole, at han havde fået mange nye venner, men pludselig blev i tvivl om, hvem af dem, der egentlig var kommet tæt på og omvendt. Det fulgte ham i mange år, indtil han lærte at sætte ord på det, og ændre sine venskaber til at give ham den nærhed, han længtes efter.

Foredragets struktur

Frederik tager altid hensyn til den enkelte efterskole, begivenhed og elevgruppe. Foredragets varighed er som udgangspunkt 1,5 time med en halv times brug af samtalekort fra Frederiks virksomhed SNAK. Dette kan dog varieres efter behov. Samtalekortene vil indgå som et relevant praktisk udgangspunkt for en snak om “den gode samtale”. Udover foredrag tilbyder Frederik også workshops for lærerstaben eller arrangementer for elevernes forældre. 

FOREDRAG

ET FOREDRAG OM VENSKAB OG ENSOMHED

Et foredrag der sætter fokus på det at skabe gode venskaber som en kur mod den stigende ensomhed. Frederik holder et personligt og inddragende foredrag, der giver en forståelse af, hvad ensomhed er, og hvordan den skal lyttes til, hvis ikke den skal slå rod. Det giver eleverne et sprog for, hvordan de får skabt dybe og gode venskaber.

Få et tilbud

Udtalelser

 • "Man bliver helt i tvivl om det er et foredrag eller om det er en super nærværende erfaringsudveksling med en god ven. Frederik rammer plet på efterskoleelevernes oplevelse af - og forståelse for ensomhed.  Og så kan han, med en kombination af indsigt, livsfilosofi og helt konkrete teknikker, løfte det derhen hvor jeg opdager, at jeg selv kan gøre noget for at ændre på det" En øjenåbner for både elever og lærere"

  Birgitte Rasmussen Ryslinge efterkskole
 • "Et energiske og tankevækkende foredrag, som tog tabuet, som dét at tale om ensomhed kan være, under nænsom behandling”

  Niels Eskildsen Kridal –  Gyllinge Efterskole, Forstander 
 • Add customer reviews and quotes to showcase your store's happy customers.

  Author
1 Fra 3

STYRK KLASSEFÆLLESKABET: WORKSHOP FOR LÆRERE

Workshoppen giver lærerstaben en bedre forståelse for, hvordan de kan styrke fællesskabet i klasserne samt skolen og dermed at bekæmpe følelsen af ensomhed. De får redskaber til at give eleverne et sted at høre til og føle sig set. Workshoppen leveres i et tilgængeligt sprog, hvor teoretisk forståelse levende formidles og giver en praktisk tilgang til at skabe det gode fællesskab. Der gives også råd til samtalen med den unge.

Få et tilbud

FORÆLDREARRANGEMENT

Elevernes største læremestre i at begå sig socialt er ofte forældrene. Derfor er det også interessant og givende, at give unge og deres forældre en fælles oplevelse og reference, når det kommer til at forstå ensomhed og venskab.

Få et tilbud

 • Vi har haft besøg af Frederik til et foredrag om venskab og ensomhed for vores 180 efterskoleelever. Frederik er en levende, dygtig og inspirerende fortæller, der tydeligvis har noget på hjerte, og vores elever tog rigtig godt imod Frederiks budskab. Ensomhed og venskaber er mere aktuelle emner end nogensinde, og Frederik var både personlig, professionel og ærlig i sin fremstilling, og det var så fint at se og opleve, hvordan eleverne efterfølgende talte om Frederiks foredrag og greb de spil, han havde med. Det var en god og inspirerende oplevelse for alle.

  Andreas Vind - Brøruphus Efterskole
 • ”Frederik har været ude og holde et super aktuelt oplæg på Aarhus Efterskole omkring venskab og ensomhed. To temaer som eleverne i høj grad kunne relatere til. De oplevede at blive mødt i øjenhøjde og med gode eksempler som de kunne spejle sig selv i. De gik derfra med en ny forståelse af at de ikke står alene med deres tanker om ensomhed og venskab og en opfordring til at give plads til sårbarhed i venskaberne”

  Jacob Mortensen – Lærer på Aarhus Efterskole
1 Fra 2

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.